דיאטת סאות’ביץ

דיאטת סאות’ביץ

דיאטת סאות’ביץ’ פותחה ע”י ד”ר ארתור אגסטון , רופא קרדיולוג מסאות’ביץ.
ד”ר ארתור אגסטון המליץ לא פעם למטופליו אשר סבלו, בין היתר, מהשמנה לרדת במשקל,  לאחר שראה את הקושי הגדול וחוסר ההצלחה איתו מתמודדים מטופליו פיתח את דיאטת סאות’ביץ’.

דיאטת דרום חוף

עקרונות דיאטת סאות’ביץ’

דיאטת סאות’ביץ’ מורכבת מ-3 שלבים:

השלב הראשון של דיאטת סאות ביץ נימשך כשבועיים ובו ישנו איסור על אכילת מזונות עתירי שומן כגון גבינות שמנות וחלקי בשר שמנים, פחמימות כולל ירקות עמילניים כגון תפוחי אדמה, בטטה , קיטניות ,תירס ופירות, כמובן שאסורים כל סוגי הממתקים והחטיפים, שתייה מתוקה ושתייה אלכוהולית.
המזונות המותרים הם בשרים רזים כולל בשר בקר רזה, עוף, הודו ודגים. כל סוגי הירקות פרט לירקות העמילניים, גבינות רזות ומעט אגוזים.
בשלב זה מובטחת ירידה של עד 6 ק”ג.

השלב השני של דיאטת סאות’ביץ’ נימשך כל זמן שלא הגעתם למשקל היעד.
בשלב השני נוספים לתפריט פחמימות מורכבות מלאות כגון לחם מחיטה מלאה, קיטניות ופירות.

השלב השלישי בדיאטת סאות ביץ הוא קביעת תפריט דיאטה אישי ומאוזן הכולל את שלושת אבות המזון ומותאם לשמירה על המשקל.

למעשה המטרה העיקרית של דיאטת סאות’ביץ’ היא לעודד שינוי באורח החיים ולימוד של אכילה נכונה לצד ירידה במשקל.

יתרונות דיאטת סאות’ביץ’

היתרון העיקרי של דיאטת סאות’ביץ’ הוא בירידה המהירה במשקל בתחילת התהליך, ירידה זו נובעת בעיקר מאיבוד של נוזלים, אולם מעלה את המוטיבציה לעבור לשלב הבאה הפחות מחמיר והיותר מאוזן של הדיאטה – השלב הראשון למעשה “נותן תאבון” לדיאטה, בזכות העובדה ששלב זה של הדיאטה אורך רק שבועיים רוב האנשים עוברים את השלב הזה בהצלחה.

יתרון נוסף של דיאטת סאות’ביץ’ הוא בכך שהחל מהשלב השני נכללים כל אבות המזון כולל פירות וירקות , המטופל לומד במהלך הדיאטה לבחור את המזונות הבריאים מכל קבוצת מזון ולהימנע מאכילת מזונות עתירי שומן ופחמימות פשוטות.

דיאטת סאות’ביץ’ ברורה מאוד ומתאימה לאנשים אשר זקוקים לגבולות ברורים וחד משמעיים.

חסרונות דיאטת סאות’ביץ’

בדומה לדיאטת אטקינס, בתחילת הדיאטה אין צריכה של פחמימות בתפריט דבר אשר מוביל לירידה מהירה במשקל עקב איבוד נוזלים ופירוק מוגבר של שומנים, בעקבות זאת יש עלייה בדם של “גופפי קטו” – קטונים. רמה גבוה של קטונים בדם תהפוך את הדם לחומצי ויכול לגרום לבחילות, דיכוי התיאבון, עייפות וריח רע מהפה .
הדיאטה לא קלה לביצוע ודורשת הכנה מקדימה ומשמעת עצמית גדולה גם בכל מה שקשור לאכילה מחוץ לבית- בעבודה ובמסעדות.

ולסיכום, דיאטת סאות’ביץ’  היא דיאטה שנבנתה ע”י ד”ר ארתור אגסטון כשהקו המנחה של הדיאטה היה להוביל לירידה במשקל על מנת לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, הורדת רמות כולסטרול ושומני הדם. לאור הצלחתה בקרב מטופליו של ד”ר ארתור אגסטון תפסה דיאטת סאות’ביץ’ תאוצה והחלה להתפרסם בקרב התושבים, והגיעה לתפוצה עולמית עם כתיבתה בספר. הדיאטה כוללת שלושה שלבים, דורשת משמעת עצמית ורצון לשינוי באורך החיים.